Hirdetés

Gyorsabb mint egy SSD-meghajtó!



|

A Fusion-io ioDrive a világ leggyorsabb adattárolója - még egy SSD-nél is jobb.

Hirdetés

 

A lenti képen lévő, PCIe-kártyán található négyzeteken S betűk díszelegnek, amelyekből most a Samsung nevére kell következtetnünk: ezek a négyzetek NAND flashmemóriát kínálnak a tulajdonosnak - a Fusion-io ioDrive 80 gigabájt tárhellyel bír.

 

A Tweaktown tesztcsapatának lehetősége nyílt szemügyre venni a tárolót, amelytől annyira le voltak nyűgözve, hogy állításuk szerint szinte nem létezik várakozási idő. Avagy egyszerűen kifejezve "agyonver" egy csúcskategóriás, SATA II-es SSD-meghajtót, vagy a világ leggyorsabb, 15 000 RPM-es merevlemezét, 8-meghajtós RAID konfigurációban.

 

fusion-io_iodrive_005-small.jpg

 

A tároló annyira lenyűgözte tesztelőit, hogy szerintük ha egyszer valaki elkezdi használni, akkor ehhez a szinthez képest a mai általános megoldások őskorinak tűnnek majd.

 

Sajnálatos módon az ioDrive üzleti célokra termett, olyan szerverekhez, amelyek szupergyors IO-t igényelnek. Ennek ellenére természetesen szabadon megvásárolható (noha csak 64-bites OS-ekhez használható), ám még a nagyon gazdag játékosok is a fejüket vakarnák. A 80 GB-os változat ára 3000 dollár (600 000 forint), a 320 GB-os modellért pedig már 14 400 dollárt (2 873 000 forint) kell fizetni.

 

A hírek szerint már készítik az átlagfelhasználóknak szánt verziót is. A Tweaktown tesztje itt olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.