Hirdetés

Gyorsabb processzorokat hoz a 2015-ös CES



|

2015 az új Intel CPU-k és a Windows 10 éve lesz PC-fronton.

Hirdetés

A CES van, hogy rendhagyó esemény a PC-s iparágban, van, hogy kevésbé. Ez általában attól függ, hogy mikor érkeznek meg a legújabb processzorok, vagy éppen a legújabb Windows. Ha nem a CES táján, akkor inkább az iskolaszezonra időzítenek a gyártók. 

Mivel az ötödikgenerációs Core i processzorok igen sokat csúsznak, a Windows 10 pedig egyre közismertebb, ezért jó eséllyel a 2015-ös CES nagy durranás lesz PC-fronton is. 

Hirdetés

 

Jön a Broadwell

Amint a Broadwell processzorok elérhetőek lesznek, szinte minden PC-gyártó ontja majd magától az új Core i3-as, Core i5-ös és Core i7-es CPU-val szerelt gépeket. Természetesen sok jelenlegi szériát is frissítenek majd ezekre, aminek már ideje, hiszen a Broadwell nagyon sokat késik. Jó hír viszont, hogy nem csak teljesítményben, hanem üzemidőben is javulást ígér. 

A Broadwell első képviselője a Core M sorozat, ami már a piacon van, de feltételezhetően a CES-en még több erre épülő lapos és könnyű latop, tablet és hibrid gép lesz látható. 

 

A Core M inkább lapos gépekbe jó

 

Irány a 4K

A notebookpiacon sajnos sokszor még az 1080p-s felbontásnak is örülni kell, így remélhetőleg kijelzőfronton is lépnek majd a gyártók. Azt nem tudni, hogy a 2560 x 1440, a 3200 x 1800 vagy a teljes, 3840 x 2160-as 4K lesz a sláger, de mindenképp ideje lenne a nagyobb felbontásnak és a szebb képernyőknek, amik persze főként a gamereknek és a fotósoknak szólnak majd. 

 

Játékok és árháborúk

Látva a 2014-es trendeneket, egyre többen tesznek majd le az asztalra Razer Blade-re és HP Omenre hasonlító játékgépeket, amelyeknek többé nem kell asztali monstrumoknak lenniük. A CES-en még több gyártó követi majd ezt a vonalat, és persze nem lesz hiány a virtuális valóságot bemutató headsetekből, hajlított monitorokból sem. Eközben a Chromebookok csatát vívnak az olcsó windowsos laptopokkal, amelyekhez ingyen jár a Windows 8.1. A CES nagy valószínűséggel sok olcsó windowsos notebookot hoz magával. 

 

Lassan jön a Broadwell is

 

A Windows 10 a jövő

A CES-en értelemszerűen a gépek többségén még Windows 8.1 fut majd, de az emberek már a Windows 10-zel foglalkoznak. A Microsoft már a számozással is fel akarja hívni a figyelmet a nagy különbségekre. Egy januári eseményt már beterveztek a redmondiak, így a CES valószínűleg csak keveset árul majd el a Windows 10-ről - de lélekben már mindenki ezt várja. 

 

Ti mit szólnátok egy broadwelles, 4K-s laptophoz, ami Windows 10-et futtat?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.