Hirdetés

Gyorsabbak a Piledriver FX processzorok a Bulldozernél



|

Az új architektúrára épülő felsőkategóriás FX CPU-k teljesítménye várhatóan 20 százalékkal lesz magasabb.

Hirdetés

Az AMD már piacra dobta a Trinity mobilprocesszorait, amelyek az új Piledriver architektúrára épülnek. Utóbbi és a VLIW4 iGPU-k frekvenciájának óraemelése kemény riválist adott az Intel Ivy Bridge megoldásának.

 

Az Intel azonban nem csak gyártástechnológiai előnyökkel rendelkezik, de az új iGPU-juk kétszer akkora frekvencián működik, mint az AMD megoldásánál. A számos előny ellenére az AMD képes szorult helyzetbe hozni az Ivy Bridge-et a legtöbb 3D-s alkalmazásban, miközben a nem 3D-s szoftverekben sem vall kudarcot.

 

 

Noha a Trinity asztali változatai még nem kerültek a piacra, sokan már találgatnak a felsőkategóriás FX processzorok teljesítményét illetően. A Tom's Hardware munkatársainak sikerült egy teszt erejéig összehasonlítaniuk a Trinity Piledriver magjait egy APU segítségével az FX 8150 Bulldozer magjaival.

 

A 3,8 GHz-re húzott, két extra magtól megszabadított processzor azonos órajelekkel vágott a teszteknek, amelyekből kiderült, hogy a Trinity 15 százalékos előnyre tett szert az elődjével szemben. Fontos megjegyezni, hogy a még így is győztes Trinity APU nem rendelkezett a plusz 8 MB L3 cache-sel. Feltételezve, hogy a Piledriver-alapú FX 8350 ennek birtokában még jobb eredményeket ér majd el, nyugodtan kijelenthető, hogy a Piledriver-alapú asztali CPU-k legalább 20 százalékkal lesznek gyorsabbak a Bulldozer FX processzoroknál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.