Hirdetés

Gyűrd össze a kijelzőt, ha lapozni akarsz



|

A ReFlex kijelzőnél a képernyő hajlításával is vezérelhetőek az appok.

Hirdetés

Évek óta fejlesztik a gyártók a hajlékony kijelzőket, azonban ma még mindig csak ott tartunk, hogy vannak hajlított panellel rendelkező okostelefonok. 

Hirdetés

Hamarosan talán valóban hajlítható telefonoknak lehet örülni, olyanoknak, amelyeknél a hajlítás akár vezérli is az egyes appokat. 

A Human Media Lab kutatói a kanadai Queen's Egyetemen álltak elő egy ReFlex nevű prototípussal, ami épp így működik. 

A kijelző hajlításával lapozni lehet például a könyvekben, oda-vissza, mint egy igazi, fizikai könyvnél. A nyomás erősségétől függően a lapozás sebessége is változik. 

A prototípus az LG Flexible OLED paneljét használja, 1280 x 720-as felbontással, a képernyő szélébe pedig beépítettek egy androidos gépet is. 

Korai prototípusról van szó, de a Human Media Lab szerint a technológia 5 éven belül ténylegesen is a fogyasztók kezében lehet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.