Hirdetés

Ha fitnesz, akkor Apple Watch



|

Egy tanulmány szerint az Apple okosórája a legpontosabb viselhető eszköz a piacon.

Hirdetés

Az Apple többek között azzal igyekszik eladni az Apple Watch-ot, hogy az a sportoláshoz, fitneszhez is kiváló segítséget jelent. 

Hirdetés

A Cleveland Clinic új tanulmánya szerint az Apple Watch a legpontosabb fitneszes követő a piacon. A teszteket 50 egészséges felnőttel végezték el, akiket EKG segítségével figyeltek - ezt tartják a legpontosabbnak a méréseket tekintve. 

Az eredményeket összehasonlították azokkal, amelyeket a Fitbit Charge HR, az Apple Watch, a Mio Alpha, a Basis Peak és egy mellkasra rögzíthető készülék mért. Pihenés, séta és kocogás közben is megnézték az eredményeket. 

Természetesen a mellkason viselhető megoldás volt a legpontosabb, 99 százalékban egyezett az eredmény az EKG méréseivel. Ez várható volt persze. Ami a csuklón hordható órákat és karkötőket illeti, az Apple Watch lett a legpontosabb, a pulzust 90 százalékos pontossággal mutatta. 

A többi készülék a 80 százalékos tartomány alsó részében szerepelt, és furcsa módon minél intenzívebb volt a tevékenység, a készülékek annál pontatlanabbá váltak. 

A Fitbit a tesztek után leszögezte, hogy az effajta eszközöket nem orvosi célokra szánják, cserébe a komfortfokozat sokkal nagyobb a csuklón hordható készülékeknél. A Fitbit saját tesztjei ugyanakkor 94 százalékos pontosságot mutatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.