Hirdetés

Ha okosóra, akkor még mindig Apple Watch



|

A 2016-ban eladott okosórák fele Apple Watch volt, vagyis továbbra is uralja a szektort az Apple.

Hirdetés

A Canalys legutóbbi jelentése szerint az Apple Watch továbbra is dominál az okosórák piacán. Csak a negyedik negyedévben 6 millió almás okosóra fogyott el, ami igen jelentős részét adja a világszinten értékesített összesen 9 milliónak. 

Hirdetés

Ez 12 százalékos növekedést jelent éves szinten az Apple számára, ráadásul csak az érintett három hónap alatt 2,6 milliárd dolláros árbevételt is. Ez persze negyedéves rekord, és a szektor 80 százalékát is uralja így az almás cég. 

Éves szinten sem áll rosszul az Apple: 11,9 millió Apple Watch talált gazdára 2016-ban, többek között az olcsóbbá vált első szériának köszönhetően. 

Ezzel az Apple Watch volt a tavalyi év legnépszerűbb okosórája, és egyben az eladások felét is kitette. A Fitbit a második helyre futott be 17 százalékkal, a Samsung a harmadikra 15 százalékkal. 

Idén appokat támogató okosórával áll elő a Fitbit, tovább reklámozza a Gear S3 modelleket a Samsung, illetve jönnek az Android Wear 2.0-t futtató riválisok is - de mindezt stabil lábakon várja az Apple Watch.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.