Hirdetés

Hajlékony akkumulátor, papírból



|

A tudósok olyan, papír alapú akkumulátort fejlesztettek ki, ami teljesen hajlékony. Az energiaforrásból még akár ollóval is vághatunk le darabokat.

Hirdetés

 

Az MIT és az RPI tudósai közös erővel dolgoztak azon, hogy megalkossák a hajlékony akkumulátort. A kutatók sikerrel jártak, így megszületett a szuperkicsi, papírvékony akkumulátor, amit kedvünkre hajtogathatunk.

 

Az energiaforrás alapjául papír, és szén nanoszálak szolgálnak. Még az akku méretével sem lehet problémánk, ugyanis egy egyszerű ollóval kedvünkre vághatunk belőle.

 

flexible_battery.jpg

 

Az eszköz grammonként 110 mAh energiát biztosít, így például egy AA-s elem helyettesítésére 23 grammra lenne szükség. A prototípusok sikerrel működtetek kisebb ventillátorokat, és lámpákat.

 

Ami különösen figyelemreméltó azonban, az az akkumulátor hajlékonysága. Ennek fényében már az sem lenne akadály, hogy a mobilgyártók összegyűrhető telefont tervezzenek. A flexibilis OLED-kijelzők után megszületett a hajlékony akkumulátor is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.