Hirdetés

Hajmeresztő gamer-perifériák



|

A VR-sisak már nem újdonság, a világító billentyűzet és a sokgombos egér sem - most olyan hardvereket mutatunk, amire legvadabb gamer-álmaidban sem gondoltál volna.

Hirdetés

A VR-sisak a jelenlegi sláger, legyen az az Oculus Rift, a HTC Vive, PS VR vagy egy mobilos megoldás. Ezek mellett azonban még számtalan olyan kiegészítőt találhatunk a boltok polcain, amik látványosan megdobják a játékélményt. Persze nem mindegyik kiegészítő jön be mindenkinek, ezért érdemes előbb kipróbálni őket, de az tény, hogy a gyártók mindent bevetnek, hogy valami igazán újat találjanak ki. Most összeszedtünk három kiegészítőt, amelyek között olyan is akad, ami akár a VR-sisak mellé is jó kiegészítő lehet, de ha önmagában használjuk eddigi konfigunk mellé, akkor is hatásos kiegészítő lesz.


Hirdetés


ThermalTake Black FP

Gamer egerekből már számtalan félét láttunk és jó néhány tényleg hasznos újdonságot hozott, de aki azt gondolja, elértük a csúcsot és nincsen több lehetőség az előre lépésre, az téved. A Tt-szerint legalábbis így van, ugyanis Black FP egerük amellett, hogy vérbeli gamer egér, egy különleges extrát is kapott. Ez nem más, mint egy ujjlenyomatolvasó, ami az egér bal oldalán helyezkedik el és a Synapticstól érkezett AES-256 titkosítással. Ezt természetesen kényelmes azonosításra tudjuk használni a Windows 10-en belül, ahol a rendszerbelépéshez, weboldalakon való azonosításhoz tudjuk használni. A speciális kiegészítő mellett az egér gamer perifériaként is megállja a helyét: változtatható súly, DPI-szabályzás, akár 35 makró 5 profilba szervezve, valamint egy Avago 9500-as optikai szenzor 5700 dpi érzékenységgel.



KOR-FX mellény

Az egyik kedvencünk a KOR-FX mellény, ami igazán ötletes gaming-kiegészítő. Ez a mellény kis töltényzsebekre emlékeztető dobozokkal van teleaggatva, azonban nem virtuális töltényeket találunk bennük. A KOR-FX a PC vagy játékkonzol hangkimenetére kapcsolódik, illetve USB-ről kapja az áramellátást. Innen küldi tovább a hangot a füles vagy sztereó rendszer felé, illetve zsinór nélkül kapcsolódik a mellényhez. A zsebekben ceruzaelemek és speciális szerkezetek vannak.



Ezek nem rezgőmotorokkal, hanem speciális, hang-rezgés útján jelzik a játékban történteket. Például egy robbanás megrázza egész testünket, ráadásul nem egy motorral szimulálva, hanem mintha a hang ténylegesen mellbe vágna minket. Ugyanez a helyzet lövésnél, morajlásnál és még folytathatnánk. A technológia előnye, hogy nem igényel szoftveres támogatást és konzolokkal is szépen működik.



Gamer-hangulatfények

Szerettünk volna mindenkit figyelmeztetni, hogy tartózkodjon a force feedback gaming headsetektől, de szerencsére ezek nagyjából végleg kikoptak a piacról. Helyette inkább a Mad Catz érdekességét mutatjuk meg, ami a Cyborg amBX névre hallgat. A Philips egyes tévéinél elérhető Ambilight technológia PC-s megfelelője ez a két lámpa, amelyek RGB színtartományban dolgoznak. Az amBX lámpák célja, hogy a monitoron vagy tévén megjelenő képhez leginkább passzoló fénnyel borítsák be szobánk falait. Ez elsőre nem hangzik különösebben izgalmasnak, de a valóságban tényleg nagyon látványos és képes megdobni a játékélményt.



A lámpákból több is egy géphez kapcsolható, a szoftverrel pedig részletesen beállíthatjuk, hogy merre és milyen fényt adjanak a lámpák. Ha ügyesen állítjuk be és ideálisak a körülmények (sötét szoba, fehér falak stb.) tényleg nagyon hatásos, de a telepítéssel elleszünk egy darabig, mert sajnos a Mad Catz nem erőlteti meg magát driverfrissítés-terén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.