Hirdetés

Haldokló USB csatolók



|

Egyik napról a másikra megszűnt gépünk USB csatolása - mit tehetünk?

Hirdetés

Ilyen esetekben óvatosan járjunk el, ugyanis találkoztunk már olyannal, hogy egy hibásan működő aljzat sorban lemészárolta a rádugott perifáriákat. Ilyenkor egyvalamit tehetünk: a Vezérlőpultba belépve a Rendszer ikont megnyitva kattintsunk a Hardver fülre, majd itt az eszközkezelőre. Keressük meg USB vezérlőinket: ha egyáltalán nem látszanak, vagy hibát jeleznek, elkezdhetünk aggódni alaplapunk miatt.

 

Ha hibát nem jeleznek és látszanak is, próbálkozzunk meg a meghajtóprogramok újratelepítésével. Készítsük elő az alaplaphoz illetve a számítógéphez mellékelt telepítő CD-t, majd töröljük le az eszközöket. Újraindítás után a Windows a CD-ről újratelepíti a vezérlőket - ha nem, ismét az alaplapra, vagy a BIOS beállításaira gyanakodhatunk. Ha minden kötél szakad, megpróbálkozhatunk az operációs rendszer újratelepítésével.

 

Fontos továbbá, hogy ha magunk szereljük össze új számítógépünket, legyünk körültekintőek az előlapi USB-aljzat bekötésénél: hibás csatlakoztatás esetén könnyen kárt okozhatunk hardvereinkben, így a "teszteléshez" válasszunk például egy régi, olcsó egeret.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.