Hirdetés

Hamarosan eshet a HDD-k ára



|

A negatív helyzet ellenére most mégis csökkenhetnek a merevlemezek árai.

Hirdetés

Az utóbbi időben a thaiföldi áradások miatt fokozott figyelem jutott a merevlemezeknek, amelyekből egyre nagyobb hiány mutatkozott a piacon.

 

A fentiekre csak olaj volt a tűzre a Dell és a Hewlett-Packard nyilatkozata, amelyek szerint az SSD-k bár remek eszközök, a HDD-ket nem helyettesíthetik. Ugyanebben az időben mindkét gyártó, és számos más kereskedő nagyobb készleteket halmozott fel a félelmek miatt.

 

 

A félelem attól, hogy 2012-ben merevlemezhiány lesz, átlagosan 10 százalékos áremelkedéshez vezetett, de voltak olyan modellek és esetek, ahol az ár a duplájára nőtt.

 

A legfrissebb információk szerint azonban már idén decemberben esély van az árcsökkenésekre. Ennek az oka, hogy rengeteg kereskedő töltötte fel a készleteit, mert későbbi hiánytól tartottak. Ez január-február környékére normalizálhatja a HDD-k árait. Az ellátással 2012-ben valóban akadhatnak problémák, azonban az előrejelzések szerint a PC-k iránti gyenge kereslet ellensúlyozza majd az árakat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.