Hirdetés

Hamarosan gazdaságossá válhat a Bing



|

Éppen ideje lesz már, hogy visszahozzon néhány milliárd dollárt a kereső.

Hirdetés

Az új vezérigazgatójának megtalálását jövő év elejére halasztott Microsoft a ZDNet beszámolója alapján jó hírrel szolgált a befektetőinek, ugyanis az Alkalmazások és Szolgáltatások üzletág pénzügyi igazgatója szerint a Bing belátható időn belül végre gazdaságossá válhat. Dave O'Hara ezt azért tartotta fontosnak kiemelni, mivel a komoly befektetők közt egy ideje beszédtémát képez a vállalat pénznyelőjeként számon tartott divíziótól való megszabadulás.

Hirdetés


Az úriember szerint a cég 2005 óta mostanra már 11 milliárd dollárnál is többet vesztett üzletága talpra fog állni, hiszen immáron tisztességes működnek az online szolgáltatások, továbbá az ezek működtetéséhez szükséges infrastruktúra is elkészült. Innentől kezdve a hardveres és szoftveres fejlesztések nem fognak egyben hatalmas mennyiségű pénzt elvinni, a bevételeik jó eséllyel gyorsan elkezdik végre fedezni a kiadásokat.


Ezen felül O'Hara kifejtette, hogy a Binget mostanra sikerült mélyen beintegrálni a Windows, Windows Phone és XBOX One operációs rendszerekbe, plusz a mobilos platform Cortana nevű Siri-riválisa is nagyban függ majd tőle, a célegyenesbe érve butaság lenne elkótyavetyélni.


(Fotó: Chris Lister / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.