Hirdetés

Hamarosan itt az első kétmagos Xeon



|

Hirdetés

A Dell várhatóan ma jeleneti be, hogy előrendelhetők a kétmagos Xeonnal szerelt rendszerei, bár a szállításuk csak októberben kezdődik meg. Az Intel korábban 2006-ra tervezte a kétmagos Xeonok premierjét, időközben azonban az idei évre hozta előre a megjelenést.

A kétmagos Xeon processzorok a Dell összes kétutas szerverében és munkaállomásában elérhetők lesznek. A vállalat mérései szerint a 2,8 GHz-es kétmagos chipekkel szerelt rendszerek lényegesen gyorsabbak a jelenlegi legnagyobb teljesítményű, 3,6 GHz-es egymagos Xeonra épülő szervereknél. A Dell a tesztektől függően 18-43 százalékos gyorsulást
mért.


A most bemutatásra kerülő, Paxville kódnevű kétmagos Xeont az Intel eredetileg négy- vagy többprocesszoros rendszerek számára tervezte, azonban piacra kerül belőle egy olcsóbb kivitel kétprocesszoros szerverekhez. A Dell szóvivője szerint még az idén várható a négyprocesszoros Paxville-alapú Dell-szerverek bemutatkozása is.

A Paxville 64 bites felépítésű kétmagos chip, amely támogatja a Hyper-Threading technológiát, így egyszerre akár négy párhuzamos utasításszál feldolgozására is képes. A hírek szerint a Paxville 800 MHz-es buszon jár, magonként 1 megabájt L2 cache-sel szerelik és kiviteltől függően 2,8 GHz, 3 GHz vagy 3,2 GHz-es órajelen működik. A 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott szerverprocesszor specifikációt tekintve tehát lényegében megegyezik a tavasz óta kapható Pentium Extreme Editionnel.

A Paxville-t követi majd 2006-ban a Dempsey kódnevű lapka, amely már 65 nanométeres csíkszélességgel készülhet. A Dempsey a jelenleg elérhető információk szerint két magot és magonként 2 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz és már 1066 MHz-es busszal jár. A Dempseyt kifejezetten kétutas szerverekhez tervezte az Intel. A hírek szerint a Dempsey órajele 3,8 GHz körül indulhat.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.