Hirdetés

Hamarosan jönnek a 2,2 GHz-es PC-k



|

Ismét gyorsulnak az Intel Pentium 4 asztali processzorok.

Hirdetés

Az Intel a jelenlegi tervei szerint hétfõn fogja hivatalosan is bemutatni a legújabb Pentium 4 processzorait, amelyek egyébként a Japán kereskedõknél már beszerezhetõk. Az új CPU-k legérdekesebb jellemzõje, hogy a 0,13 mikronos gyártási technológiákkal készülõ Northwood processzormagra épülnek, 512 KB L2 cache-t tartalmaznak, és kezdetben 2 illetve 2,2 GHz-es frekvenciával mûködnek.



Az új processzorok megjelenése várhatóan nemcsak a már megszokott Intel és AMD közötti versengésre lesz hatással, hanem a számítógépgyártók közötti rivalizálás is fokozódni fog. A nagyobb cégek szinte kivétel nélkül türelmetlenül várják, hogy elkezdhessék forgalmazni a legújabb CPU-kra épülõ PC-iket. Az eddig napvilágot látott információk szerint többek között az IBM, a Gateway, a Compaq Computer, a Dell Computer, a Hewlett-Packard és a Micron PC terveiben is szerepel 2,2 GHz-es Pentium 4 alapú számítógépek bemutatása. Az IBM szóvivõje elmondta, hogy a cége január végén fogja piacra dobni a 2,2 GHz-es Pentium 4-gyel megvásárolható rendszerét. Szakemberek szerint, a legújabb Intel processzorokra épülõ csúcskategóriás PC-k átlagosan körülbelül 2000 dollárba fognak kerülni.



Piaci elemzõk szerint az új, nagy teljesítményû PC-k iránti kereslet nagysága egyelõre nehezen megjósolható, ugyanis nem lehet elõre tudni, hogy a vásárlók mennyire tartanak igényt ezekre a nagy teljesítményû számítógépekre. Roger Kay, az IDC egyik elemzõje elmondta, hogy az esetek túlnyomó részében a jelenlegi PC-k is képesek kiszolgálni a legnépszerûbb alkalmazásokat. A szakember úgy látja, hogy 2,2 GHz-es Pentium 4 processzorokra épülõ számítógépeket elsõsorban a komolyabb teljesítményt igénylõ játékprogramokhoz fogják vásárolni a felhasználók

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.