Hirdetés

Hamarosan minden ujjlenyomat-olvasóval működik



|

Az elemzők szerint 2020-ra szinte minden eszközben lesz ujjlenyomat-olvasó.

Hirdetés

Az IHS Technology piackutató cég adatai szerint 2014-ben 316 millió ujjlenyomat-olvasó szenzorra volt igény a piacon, de 2015-ben már 499 millió kellett. Ez 58 százalékos emelkedés, de a trend folytatódik. 

Hirdetés

A jóslatok szerint a piac a csúcsot 2020-ban éri el, amikor 1,6 milliárd ilyen szenzort szállítanak le. Az árbevételek emelkedése csak rövidtávú lehet, ugyanis a piacon egyre nagyobb lesz a verseny, ami az árak csökkenéséhez vezet. 

A trendet az Apple kezdte el az iPhone 5S készülékével, azonban a többi gyártó is gyorsan követte a példát, és a felhasználók részéről is nagy volt az igény. 

Az ujjlenyomat nem csak kényelmesebb zárolási és feloldási módszer a jelszavaknál és PIN-eknél, de sokkal biztonságosabb is. 

Sokan felhívják rá a figyelmet, hogy az ujjlenyomatot azonban nem a jelszavak helyett, hanem a felhasználónevek helyett kellene használni, ahogyan a kormányzatok is csinálják az okmányoknál, azonosítási célokra. Ha egyszer ellopják valakinek az ujjlenyomatát bárhonnan, akkor azt soha többé, semmihez nem tudja majd használni biztonságos belépésre vagy azonosításra. 

Ez a szakértők szerint csak jó néhány év múlva lesz aktuális probléma, amikor más jelszópótlékot kell találni - addig az ujjlenyomatok is megteszik. Egyelőre a kapcsolódó bűntények hiánya miatt senkit nem riaszt el a téma a készülékek biztosításától, a mobilfizetéstől és a bejelentkezésektől, persze mindnél ujjlenyomattal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.