Hirdetés

Hamvaiból támad fel az S3?



|

Az S3 ismét betörhet a grafikus kártyák piacára, képszerkesztője is gyerekjáték.

Hirdetés

Most úgy tűnik, nagy visszatérés van készülőben, ugyanis javában zajlik egy bizonyos Chrome 400 chip fejlesztése az S3 háza táján. Az új grafikus chip képes lesz mind fizikai gyorsításra, mind a HD videók kódolásának-dekódolásának gyorsítására, továbbá fotók minőségének automatikus javítására. Utóbbi bemutatására, ingyenesen letölthetővé tették az S3FotoPro nevű programot.

 

s3photo.jpg



Gyors megismerkedésünket azzal kezdtem, hogy mérlegre állítottam az alkalmazást. A röpke 5 másodpercet igénybevevő installálás után ugyan nem számítottam egy Photoshop közeli méretre, de a mindössze 3 megabájtnyi foglalt terület láttán azért sikerült mosolyt csalni az arcomra. A program elindításakor egy failed to initialize Direct 3D üzenet adta tudtomra, hogy egyelőre nem rendelkezem az S3 grafikus kártyájával (amit persze én is tudtam) de utána már bebocsátást nyertem a főmenübe. Ez igen egyszerű felépítéssel, és mindössze négy gombbal nézett vissza rám. Kettővel lehetett megszabni, hogy melyik mappából kívánjuk konvertálni a képeket, illetve, hogy hová szeretnénk rakni a már kész képeket, míg a másik két gomb a program indítására és a képek összehasonlítására szolgált.

abcd0008_r.jpg


A működtetésről körülbelül ennyi mondható el, mivel a képeket automatikusan alakítja át a szoftver. Ugyan nem vihető végbe olyan volumenű fejlesztés, mintha például az Adobe programjával szöszmötölnénk, de tény, hogy a minőség nem rossz (szóval jó) és az egy-két órás munka is másodpercekre redukálható. Amennyiben átlagos digitális fotókat készítünk, de szeretnénk kicsit látványosabb köntösben visszanézni őket, és nem vagyunk jártasak képszerkesztők terén, mindenképp érdemes beszerezni az S3FotoPro-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.