Hirdetés

Hanggal vezérelhető Media Center



|

A tajvani IDF-en az AOpen hanggal irányítható Media Center mutatott be

Hirdetés

A számítógépet, amely természetesen az Intel Viiv platformjára épül és 200 gigabájtos merevlemezt tartalmaz a filmek rögzítéséhez, hétfőn mutatták be a Tajvanban megrendezésre kerülő két napos Intel Fejlesztői Fórumon a legújabb Viiv-fejlesztések között.

Az AOpen hangvezérléssel felszerelt otthoni Media Centere lehetővé tette, hogy Donald MacDonald az Intel digitális otthon csoportjának alelnöke előadása során billentyűzet vagy más távirányító használata nélkül, pusztán hangparancsok kiadásával előhívja a felvételbeállító képernyőt. Donaldnak csak annyit kellett mondania, hogy "Spongya Bob", és a készülék máris megmutatta, mikor vetítik a rajzfilmsorozat következő epizódját. Ezt követően a "record" (felvétel) szóval Donald utasította a Media Centert, hogy vegye fel a programot.

MacDonald a március elején, San Franciscóban rendezett szokásos tavaszi IDF-en is használt már egy hasonló készüléket, ám akkor a bemutató nem ment ilyen simán: a parancsokat többször is meg kellett ismételni, míg a gép reagált.

Az AOpen Media Center méretét tekintve épp olyan, mint egy közönséges asztali videófelvevő, ám belsejében egy 2,13 gigahertzes Intel Pentium D processzor és 1 gigabájt memória lapul. Operációs rendszerként a Microsoft Windows XP Media Center Editiont futtatja. A készülék egyelőre prototípus, így sem az ára, sem elérhetősége nem ismert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.