Hirdetés

Hangkártya az ASUS-tól



|

Egyedi hangkártya az ASUS műhelyéből PCI-Express foglalatba is!

Hirdetés

Az ASUS készülő hangkártyájáról, a Xonarról már az idei CeBit alkalmával tudomást szerezhetett a közönség, ám a most zajló Computex kiállításon még több információt került napvilágra.

 

 

emi_shield_asus_k.jpg

 

A Xonarból két típus készül, a hagyományos PCI foglalatba illeszkedő D2, illetve az ×1 PCI-Express csatolófelületű D2X. Fontos megjegyezni, hogy a Xonar valójában egy PCI-alapú hangkártya, ezért a PCI-Express változatot egy Pericom P17C9X110 PCI-to-PCIe bridgeel egészítették ki, amely lehetővé teszi a PCI-Express foglalatban való felhasználást.

 

 

xonar_pcie_k.jpg

 

Ennek a módszernek a hátránya, hogy külső tápellátást igényel, bár várhatóan ez nem fog különösebb problémát okozni azok számára, akik már nem használnak 3,5 hüvelykes hajlékonylemezes meghajtót -- ugyanis a Xonar tápcsatlakozója megegyezik a flopimeghajtó tápcsatlakozójával. A tesztek alapján a PCI - PCI-E bridge (híd) használata nem okoz teljesítménycsökkenést, vagy bármilyen inkompatibilitási problémát.

 

 

xonar_pci_av200_k.jpg

 

Az ASUS hangkártya Av200 típusú hangprocesszorát a C-Media tervezte és gyártja, ám ettől függetlenül a lapka egy teljesen új, egyedi fejlesztés, így más hangkártyákon biztos nem láthatjuk viszont. A specifikációkat tekintve a Xonar jónak ígérkezik: 24-bit / 192 KHz minden ki- és bemeneten, 118dB jel-zaj viszony, Dolby Digital Live és DTS Connect valósidejű kódolás, Dolby Headphone, Dolby Pro Logic IIx, Dolby Virtual Speaker, DTS Interactive, DTS Neo:PC, ASIO 2.0 támogatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.