Hirdetés

Hány évig bírja egy HDD?



|

A Backblaze négy éve figyeli, mennyire tartósak a fogyasztói merevlemezek.

Hirdetés

Az online mentésekkel foglalkozó Backblaze 2009-ben úgy döntött, begyűjt annyi fogyasztói HDD-t, amennyit csak tud, és megvizsgálja, mennyire tartósak, meddig bírják a használatot. A cég azóta 25 000 merevlemezt figyel és 75 petabájt adatot kezel. 

Hirdetés

A statisztikáik szerint a HDD-k 76 százaléka a negyedik születésnapját is túlélte. Érdekes módon a meghibásodások nem egyformán jelentkeztek. Az első évben az adattárolók 5,1 százaléka lehelte ki a lelkét, valószínűleg gyártási hibák miatt. A második évben mindössze 1,4 százalék kapitulált, a harmadikban azonban a merevlemezek 11,8 százaléka adta be a kulcsot

Az eddigi adatokból következtetve a Backblaze úgy gondolja, hogy a merevlemezek fele nagyjából 6 évig húzhatja. Ez egyébként remek cáfolat lehet arra a felvetésre is, hogy a fogyasztóknak szánt HDD-k nem bírják az adatközpontokban való munkát. 

A Backblaze negyedévente szándékozik frissíteni az adatait, és olyan listát is szeretnének, amelyen a gyártókat és a modelleket rendezik megbízhatósági skálára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.