Hirdetés

Hanyatló PC-eladások Nyugat-Európában



|

A szakértők a megszorításokat okolják, és a piac további romlását várják.

Hirdetés

A legfrissebb adatok szerint Nyugat-Európa PC-piaca nem tudta a világszintű, visszafogott mértékű növekedést hozni - ezzel ellentétben a vártnál nagyobb mértékben csökkent az eladások száma. Ezt a szakértők a megszorításokkal magyarázzák, és a dolgozók fizetéscsökkentéseit a magasan tartott profitokkal olyan párhuzamba állítják, mintha egy alultáplált szomáliai gyermeket azért fogna valaki diétára, hogy nehogy elhízzon.

 

Európa nyugati régiójában az első negyedévben 15,5 millió gépet értékesítettek, ami 3,1 százalékos csökkenést jelent tavalyhoz képest. A legsúlyosabb visszaesést Portugália, Görögország, Olaszország és Spanyolország szenvedték el. A Gartner véleménye szerint ugyanakkor a visszaesésben a mobileszközök (okostelefonok és tabletek) népszerűsége is szerepet játszhatott.

 

 

Mindössze két országban emelkedtek az eladások: az Egyesült Királyságban és Németországban (2,4 és 7,1 százalékkal; 3 és 2,4 millióra). Itt ugyanakkor megjegyzik, hogy pont ezt a két országot érintik legkevésbé a megszorítások.

 

Míg a HP világszinten az elsőszámú PC-gyártó maradt, addig Nyugat-Európában ez a cím most az Aceré. A szakértők a nem túl fényes helyzetről nem festenek rózsaszín jövőképet, ugyanis a legtöbb vélemény szerint, ha folytatódnak a megszorítások, az év végéig jelentős romlást figyelhetünk majd meg az európai piacon és az eladásokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.