Hirdetés

Hardvercunami: a 41. hét legjobbjai



|

Ezen a héten is összeszedtük azokat a friss hardvereket, amiket egészen biztosan szeretnénk minél hamarabb a tesztlaborban alaposabban is szemügyre venni.

Hirdetés

 

DisplayLink USB-DisplayPort

Ötletes és sokaknak rettenetesen fontos új eszközt dobott piacra a Plugable Technologies. A kis külső doboz USB 3.0-n csatlakozik a számítógéphez, a kimenet pedig nem más, mint egy DisplayPort csatlakozó, amely képes 4K felbontást is leadni. A Plugable UGA-4KDP dobozkában a DisplayLink legújabb DL-5500-as chipje dolgozik és előnye, hogy többet is lehet egyszerre használni egy gépen. A DisplayLink vezetője szerint már most fogy az átalakító, mint a cukor, mert ezzel nem 4K kompatibilis notebookhoz és PC-hez is kapcsolhatunk egyre olcsóbb 4K monitort. A működéshez mindössze egy USB 3.0 csatlakozó és Windows 7 vagy 8 szükséges, az ára pedig egésze barátságos – 69 dollár.

 

Apacer PT910 PCIe SSD

Ahogy közeledik az évvége, egyre több PCI Express SSD jelenik meg a piacon. Az Apacer PT910 viszonylag szolid paraméterekkel rendelkezik, így PCIe 2.0 ×2-es adatkapcsolatot használ és 830/790 MB/s olvasási és írási teljesítményt ígér. Ehhez 4K véletlenszerű írás/olvasásnál 100 ezres IOPS tartozik, aminél már láttunk jobbat, de egy SATA6G-hez viszonyítva még így is szuper.

 

Hirdetés

 

A kártyán egy RAID kiépítés található, amihez két SandForce vezérlőchip kapcsolódik, a TRIM támogatott, a NAND pedig az IMFT-től érkezik (Intel-Micron). Kétféle kapacitásban jelenik meg az SSD, 256 és 512 GB-tal, a kártya pedig Low Profile kialakítású.

 

Zotac Zbox nano XS

Tenyérméretű gépét frissítette a Zotac, méghozzá nem is akármilyen platformmal. A nano XS nem a manapság divatos Intel Bay-Trail alapot kapta, hanem egy teljes értékű Intel Core i3 processzort. Az MI521 nano XS névre hallgató modell duplamagos teljesítménye abszolút elegendő átlagos használatra. A platform természetesen mobil világból érkezik, így a CPU egy i3-4030U, aminek előnye, hogy a hűtés is kellően kicsi és csendes lehet. A kimenetek között fontos megemlíteni a mini-DP-t és a HDMI-t, de kapunk emellett Wi-Fi ac-t és BT 4.0-t is. Az Intel NUC platformjára (méreteire, felépítésére) épülő mikro PC ára még nem ismert, de azzal kell kalkulálnunk, hogy ehhez még RAM és mSATA SSD is kelleni fog, lévén barebone gépről van szó.

 

SanDisk X300 SSD

Beindult az SSD-k dömpingje, amiből a SanDisk X300 több ok miatt is kiemelkedik. Az SSD TLC NAND flash chipeket használ, de a jó teljesítmény érdekében bevetették az nCache 2.0 gyorsítótárazást. A tárolóhoz jár az SSD Dashboard program is, ami gondoskodik róla, hogy mindig a legfrissebb firmware legyen a tárolón és a teljesítmény se essen vissza a használat során. A csomag része még egy klónozó szoftver is (Apricorn EZ Gig IV), amit az összes modellhez megkapunk (128, 256, 512 és 1 TB).

 

Aerocool Xpredator Cube

Új PC kockát mutatott be az Aerocool, amit kifejezetten játékosoknak szán. Az Xpredator szériába tartozó ház viszonylag kisméretű (280×418×412 mm), ennek ellenére úgy szerelhetjük össze a gépünket, hogy nem lesz káosz odabent. Ez fontos, hiszen átlátszó oldallapja van a háznak. A szerelésnél előny, hogy eltávolíthatjuk az alaplap-lemezét, így könnyebben hozzáférünk a kiegészítő komponensekhez. A ház viszonylag magas, aminek előnye, hogy nagyon csendesen kihűthető komoly konfiggal is, és például CPU hűtőből 18 cm-es tornyot is beszerelhetünk vagy kompakt vízhűtés is elfér odabent. Az előlapon két USB 3.0-t, hangot és két ventilátor-szabályzót találunk, ráadásul a házat négyféle színben vásárolhatjuk meg. Mindehhez 126 dollárra van szükségünk, ami meglehetősen sok, cserébe egészen különleges kinézetű PC-nk lehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.