Hirdetés

Hardvercunami: a hét legjobbjai



|

Ezen a héten is összeszedtük azokat a friss hardvereket, amiket egészen biztosan szeretnénk minél hamarabb a tesztlaborban alaposabban is szemügyre venni.

Hirdetés

Samsung SD590C hajlított monitor

Nagyon belejött a hajlításba a Samsung (na nem úgy, mint az Apple, hanem jó értelemben), így a hajlított tévék után már a monitorok is görbülnek a Samsungnál. A legújabb modell 27 colos és 350 cd/m2 fényerőre képes, vagyis LED-es háttérvilágítású. A VA paneles, 16:9-es képarányú monitor már látatlanban is tetszik nekünk, de azért némiképp aggódunk, hogy milyen képminőséget fogunk kapni, hiszen a felbontás se nem WQHD, se nem 4K, csupán Full HD. A multimédia részlegre azonban ráerősített a Samsung, így 5 wattos hangszórókat is szerelt a monitorba és jó hír, hogy DisplayPorton is meghajthatjuk a kijelzőt. Az ára várhatóan 100 ezer forint felett lesz (de reméljük, nem sokkal).

 

 
 

Hirdetés


Thermaltake eSPORTS CHALLENGER gamer billentyűzet

Megszállott játékosoknak készített új billentyűzetet a Thermaltake, ami nem csupán jól néz ki, de tényleg hasznos extrákkal van telezsúfolva. Az eSports család új tagja, a Challenger Prime érdekes módon nem követi a mostani trendet, vagyis nem mechanikus, hanem membrános kialakítású. Emellett természetesen minden, manapság divatos funkciót megkapunk, így például a háromféle színben (kék, lila és vörös) állítható háttérvilágítás sem maradt le. A tasztatúra bal oldalán hat darab makrózható gombot találunk, felül pedig három profilváltót és multimédia-vezérlőket használhatunk. A makrókat és a saját beállításainkat a billentyűzet saját memóriájába menthetjük. A makrózásnál hasznos extra, hogy bizonyos játékoknál a normáltól eltérő kiosztást aktiválhatunk, továbbá beállíthatjuk minden egyes profilhoz a lekérdezés gyakoriságát és a billentyűlenyomás ismétlési sebességét is. A Challenger Prime nem is drága, 30 dollárért kerül a boltokba és reméljük, hamarosan itthon is kapható lesz valahol 10 ezer forint környékén.

 

MSI KingBOX zajmentes PC

Ronda, de nagyon jó asztali barebone-t mutatott be az MSI. A fekete doboz külsőre leginkább egy óriási hűtőbordára hasonlít és ez nem véletlen, ugyanis a teljes ház egy hűtőborda. Belül egy MSI alaplapot találunk, amibe 35W TDP-ig bármilyen LGA1150-es CPU-t beszerelhetünk. Ehhez jönnek még a HDD, SSD és kiegészítő PCIe ×16 helyek, a külső tápegység és az egyszerű szerelhetőség. A biztonság kedvéért azért ventilátort is szerelhetünk a gépbe, de ez csak extra funkció, a gyártó leginkább néma beágyazott gépekhez készítette új barebone PC-jét, aminek ára egyelőre nem ismert. Az asztali CPU-k új generációjával várhatóan még lejjebb esnek majd a TDP-k és egyre gyakoribb lesz a teljesen passzív asztali gép is – remélhetőleg a végfelhasználóknak szánt gépeknél már a dizájnra is odafigyelnek majd.

 
 

TP-Link Archer T4U 802.11ac Wi-Fi adapter

Szuper jól hangzik a legújabb WLAN szabvány által ígért óriási sávszélesség, a gond csupán az, hogy egyelőre kevés olyan eszköz van, amibe eleve Wi-Fi ac szabványú vevőt építenek. Ilyenkor jön kapóra a szimpla USB kulcs kinézetű Archer T4U-AC1200, ami kis mérete ellenére duplacsatornás, támogat minden létező WPA/WPA2 titkosítást, kapott WPS gombot és ac-módban kapcsolódik routerünkhöz. Ilyen kis helyre már a 2 antennát is csoda volt bezsúfolni, ezért sajnos az 1300 Mbit/s helyett be kell érnünk 5 GHz-en a 867 Mbit/s-mal, ám ez is szuper jó sávszélességet biztosít mindenféle felhasználáshoz. A kicsi, USB 3.0-s Wi-Fi vevőért 10-12 ezer forintot kell majd fizetnünk.

 

 

Cooler Master Hyper 612 v2

A Hyper hűtőt imádják a hazai gépépítők két dolog miatt. Egyrészt tényleg csendes még akkor is, ha 100 Watt körüli TDP-vel kell számolni, másodsorban pedig a konkurencia alatt van árban egy kicsit. Az újragondolt 612-es modellnél a CPU hősapkájával érintkező alumíniummagot újratervezték és ötletesen extra szellőzőnyílásokat is elhelyeztek a lamellákban, így megfelelően szellőző házban egy átlagos CPU-t akár passzívan is képes lehűteni a Hyper 612 v2. A készítők is építettek már gépet, ezért olyan dolgokra is figyeltek, mint például a ventilátor rezgését csillapító gumibakok, az egyszerű felfogatás és a magasabb memóriamodulok miatti oldalsó bevágás. A Hyper 612 v2 13 ezer forintért lesz kapható hamarosan.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.