Hirdetés

Hardverek, amiket imádunk



|

Rengeteg hardver, kiegészítő, komponens és PC fordul meg tesztlaborunkban, de csak kevés olyan van, amit már hosszú évek óta használunk. Most megmutatunk párat, amik a mai napig hűséges társaink a munkában.

Hirdetés

Hardvervásárlásnál egy átlagos felhasználó terméktől függetlenül is minimum 1, de még inkább 3-4 évre tervez, ami teljesen érthető. Mi, mint a PC World szerkesztői, szintén felhasználók vagyunk, de talán egy kicsit többet használjuk gépeinket, kiegészítőinket, mint egy átlagos user, vagyis ezeknek a hardvereknek nagyon strapabírónak kell lenniük. Megmutatunk néhányat, amelyek egyetlen hiba nélkül bírják a mindennapos strapát évek óta.


Hirdetés


Logitech G15 billentyűzet és G500-as egér

A rengeteg gépelés, szerkesztés leginkább a beviteli perifériákat viseli meg. A Logitech nem ma kezdte az ipart és jól ért hozzá, hogyan lehet strapabíró, kényelmes eszközöket készíteni. A G15-ös tasztatúra egyike volt a legelső gamer perifériáknak. Akkor is nagyon drágának számított, de cserébe rengeteg extrát kapunk. A kiváló szoftver, makró gombok, gamer-üzemmód mellett háttérvilágítást, multimédiás vezérlést, nagy csuklótámaszt, USB-hubot és egy 160×43-as kijelzőt is, ami ráadásul programozható és jó néhány játék támogatja is. Mára kissé megkopott a 10 éves billentyűzet, de még most is kiválóan teszi a dolgát. Egyedül talán a mechanikus kivitel hiányzik.



Szintén legendás a Logitech G500-as gamer egere, amely hajszálpontos, kicsit nagy, de kényelmes és pont annyi extra gombja van, amire szükségünk is van. A fém görgő üzemmódja kapcsolható, ami külön előny, amikor hosszú weboldalakon kell átrágni magunkat.


HP ZR22w-es monitor

Az IPS technológia elején készült ez a monitor, ami nem éppen divatos külseje miatt ragadt asztalunkon. A 21,5 colos kijelző full HD-felbontása ideális, a képminőség, a betekintési szögek, de még a fogyasztás is jó. A hátlapon DP és DVI-D bemeneteket is kapunk, sőt, még egy DSUB-ot is, valamint USB hubot a webkamerának. A monitor természetesen matt, forgatható, magassága állítható, így abszolút ideális irodába, talán csak gyenge fényereje miatt tekintgetünk sóvárogva a nemrég szerkesztőségünkben járt 4K monitorok világa felé.



HyperX Cloud

A Kingston első gamer headsete nagyon jól sikerült - nem audiofil, de azért minőségi és a hosszú, gépeléssel, szerkesztéssel töltött órák alatt sem válik kényelmetlenné. Pont annyira szűri meg a külső zajokat az irodában, hogy ne kelljen csutkára tekernünk a hangerőt a háttérben szóló zenéhez, a mikrofon pedig nagyon jól jön, amikor Skype-konferenciabeszélgetésekben találjuk magunkat.


ADATA HM1,2 kW PSU

A rengeteg alaplap, processzor és videokártya teszteléséhez olyan környezet kell, ami soha nem hagy cserben. Az ADATA nem éppen tápegységeiről ismert, ám ez az 1200 wattos modell nagyon jól sikerült. Moduláris, így csak a szükséges kábelkorbácsok tekergőznek az asztalon, az 1200 Watt a 80 Plus Bronze minősítéssel pedig arról gondoskodik, hogy bármilyen konfigurációt nyugodt szívvel ráköthessünk. A tápegység már nagyon régóta, több, mint 4-5 éve napi szinten hűséges alapköve tesztrendszerünknek.


Lenovo ThinkPad E420S és IdeaCentre A720

Két igazán jó, munkára ideális gép is oszlopos tagja a szerkesztőségünknek. Az egyik a csodálatos külsejű, viszonylag erős és érintőkijelzős all-in-one A720, a másik pedig egy koros, de még mindig tökéletesen üzemelő, megbízható notebook. A ThinkPadek alsóbb régióiból származó E420S a mai napig stabil és masszív, nem kopott, roggyant meg, a zsanérok is tartanak, a sebessége pedig SSD-vel még mindig szuper. Egyedül az üzemidő kevés már, de az sem olyan borzasztó, hogy néhány órát ne bírna ki töltő nélkül a munkahelyen.



Az A720 sem mai darab, ráadásul ebben is mobil komponensek dolgoznak, mégsem mondható lassúnak. Munkára ideális darab, sőt, néha bizony az érintőfelület is kapóra jön, az meg külön előny, hogy kicsi és simán elfér az asztalon mellette egy csomó egyéb hardver, doboz, füles stb.


És ami bizonyítja, hogy régi gép nem vén gép: a Windows 10 frissítés problémamentes volt mind a két PC esetében: csak kattintottunk (anno még a júliusi határidő előtt), és a Windows 10 különösebb gondok, inkompatibilitás és fagyás nélkül települt, sőt, azóta is szuperül fut mindkét gépen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.