Hirdetés

Hardveres titkosítás a merevlemezekben



|

Hirdetés

A legfrissebb felmérések szerint a hordozható számítógépek népszerűségének növekedése töretlen. Ez azonban azt is jelenti, hogy a notebookok által jelentett fokozottabb biztonsági kockázatokra mind jobban oda kell figyelni. A hordozható számítógépek elvesztésekor vagy azok eltulajdonításakor komoly adatbiztonsági problémák léphetnek fel. A Seagate az adatok védelme érdekében egy olyan technológiát fejlesztett ki, amely a merevlemezbe integrált hardveres biztonsági megoldások révén segíti az adatok biztonságos tárolását.

A Seagate hardver alapú FDE (Full Disc Encryption) technológiája automatikusan titkosít minden olyan adatot, amely a meghajtón kerül tárolásra. Az adatok kódolása még a tényleges adatrögzítés előtt megtörténik, így kódolatlan információ nem kerülhet a merevlemezekre. A Seagate a széles körben alkalmazott Triple DES titkosítást alkalmazza. A cég szerint az FDE technológia a meghajtók adattárolási sebességét nem befolyásolja.

A Seagate elsődleges fontosságúnak a notebookokon tárolt adatot védelmét tartja, ezért az új FDE technológiáját először a hordozható számítógépekhez készülő, 2,5 colos, Momentus 5400 szériás meghajtói esetében fogja bevezetni. Ezek a merevlemezek a jövő év első félévében kerülnek majd piacra 40, 80 illetve 120GB kapacitású változatokban.

A Seagate várhatóan olyan szoftvereket is fog adni az új merevlemezei mellé, amelyek révén az új FDE technológia akár biometrikus azonosítási funkciókkal is kiegészíthetővé válik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.