Hirdetés

Három Sandy Bridge-E processzor jön idén



|

Kiszivárgott ütemtervek szerint az idei utolsó negyedévben rajtolnak el a Sandy Bridge-E CPU-k.

Hirdetés

Az Intel kiszivárgott ütemtervei szerint a megújulásra szoruló LGA1366-os lapkák utódja még az idén, a 2011-es utolsó negyedévben megérkezik. A tervek szerint ekkor debütál ugyanis az LGA2011-es platform és az első Sandy Bridge-E processzorok.

 

Az LGA2011 startjakor három új CPU is a piacra kerül, ebből kettő nagy teljesítményt céloz meg, egy pedig az extrém kategóriát erősíti, mint csúcsmodell. A legelső processzor egy négymagos változat, 3,6 GHz-es órajellel, 10 MB cache memóriával. Várhatóan limitált tuningolási lehetőséggel rendelkezik majd, ára pedig 317 dollár környékén alakul.

 

A létrán eggyel fentebb egy 600 dollár értékű, hatmagos verzió található, 3,2 GHz-es órajellel, 12 MB cache memóriával és korlátlan tuninglehetőséggel. A csúcsváltozat, melynek várható ára 999 dollár, egy hatmagos CPU lesz, 3,3 GHz-en működtetve, 15 MB cache memóriával, és szintén korlátlan OC-lehetőségekkel. Mindhárom új processzor az X79-es lapkakészletre épülő alaplapokkal lesz kompatibilis.

 

 

Kapcsolódó fórumtémák:

Processzorvásárlás

Processzor- és memóriatuningolás

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.