Hirdetés

Háromslotos videokártyát mutatott be az ASUS



|

A CES 2011 legméretesebb grafikus kártyáját rántotta elő cilinderéből az ASUS. Ideje házat cserélnünk, ha még nem tettünk volna így.

Hirdetés

A kisebb házak tulajdonosai jobban teszik, ha nem forgatnak olyan eretnek gondolatokat a fejükben, hogy megpróbálják bepréselni a szűk helyre a nem kevesebb, mint három darab PCI slotot elfoglaló ASUS EAH6970 DirectCU grafikus kártyát. Egyrészt az is kisebb csodával érne fel, ha elférne ház belsejében, másrészt a működés nem kívánt mellékhatásaként termelődő hő levezetésével a rengeteg alumínium hűtőborda, a GPU felületével közvetlenül érintkező 8mm-es hőcsövek - amelyekből minimum három kapott helyet a kártyán -, és a két darab 120 mm-es ventilátor sem lenne képes megbirkózni.



Átlagon felüli méreteiért és helyigényéért egy rakás videó kimenettel igyekszik kárpótolni felhasználóit a hűtés kérdésében az ASUS többször bizonyított DirectCU technológiájára támaszkodó videokártya.
A kimenetek között négy teljes méretű, 1.2-es szabványt használó DisplayPort csatlakozót, valamint két darab DVI portot is találunk.



Az EAH6970 DirectCU lelke egy 40nm-es Cayman GPU 1536 stream processzor, amely a mintegy 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához 256 bites adatsín segítségével kapcsolódik.
Gyaníthatóan magas energiafogyasztását nyolctűs PCI Express tápcsatlakozókon - szám szerint kettőn - keresztül tudjuk kielégíteni. A kártya kilencfázisú tápellátással fog megjelenni, a feszültségek módosítására pedig szoftveresen is lehetőséget kínál majd.
Egyelőre sem a megjelenés várható időpontjáról, sem a tervezett végfelhasználói árról nem áll rendelkezésre információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.