Hirdetés

Használhatatlan az Ultra HD TV



|

Körülbelül még egy évig felesleges megvenni a 4K-s tévéket.

Hirdetés

A 3840 x 2160 pixeles felbontást ma már egyre több televízió használja, és valóban csábító az ötlet, hogy beszerezzünk egy ilyen 4K-s tévét. Végfelhasználói oldalról azonban egyelőre nem sokat érünk vele, ha egy ilyen áll a nappaliban. 

Aki Ultra HD-s tévét akar, annak egyelőre igen mélyen a zsebébe kell nyúlnia, hiszen ha nem a kínaiak egyik akcióját fogja ki, akkor akár egy autónál is többe kerül egy alapmodell. Azután mi lesz? A készülék gazdája büszke lesz a nagy felbontásra, de használni nem igazán tudja. Egyelőre. 

Sajnos továbbra is az a helyzet, hogy egyszerűen nem létezik megfelelő tévés tartalom ezekre a 4K-s kijelzőkre, és még a legjobb, 3D-s Blu-ray-filmek sem jelentek meg ekkora felbontásban. Az elemzők szerint éppen emiatt nem számíthatunk idén arra, hogy a 4K tömegesen elterjedne, vagyis egyelőre inkább mindenki kivár. 

A technológia egyik extrája viszont az, hogy a 3D-s tartalmakat a megszokottól eltérően nem megfelezett felbontásban kell nézni, hanem a 4K miatt 1080p-ben tudunk mozizni. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.