Hirdetés

Hasznos agymosás az iskolákban



|

Indul az Intel többmagos processzorok oktatási programja

Hirdetés

Az Intel nem bízza a véletlenre a többmagos processzorok jó tulajdonságainak megismertetését; az egész világra kiterjedő programjában előképzést nyújt felsőoktatásban tanulóknak a szoftverfejlesztés forradalmasításáról; mely szerint az egymagos processzorok helyét átvennék a számos utasítást párhuzamosan végrehajtani képes, többmagos lapkák. E fejlődési út megváltoztatja a szoftverkészítést, és újszerű gondolkodásmódot igényel annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhatóak legyenek a processzorok új képességei.

A felsőoktatási program részeként az Intel egy hosszú távú együttműködés keretén belül, szakértelemmel, anyagiakkal, fejlesztési eszközökkel, tananyaggal, és képzéssel támogatja a világ legelismertebb 45 felsőoktatási intézményét, beépítve azok informatikai tananyagaiba saját többmagos, és több szálon futó processzorairól szóló koncepcióját. A kurzusok vezetői, az Intel Software College multi-threading processzorainak szakértői az Intel többmagos architektúrájának bemutatásával megtanítják a számítástechnikai hallgatókat, hogyan érhetik el programjaik csúcsteljesítményét a több szálon futó utasítást végző, többmagos processzorok segítségével. Az Intel ehhez tananyagokat biztosít, többmagos processzorokkal ellátott laptopokat nyújt az oktatók számára a tantermi oktatáshoz, valamint biztosítja az Intel Software Development Products licenceit is, emellett az intézmények hozzáférést kapnak fórumokhoz és a technikai támogatáshoz is.

Brazília, Kína, India vezető oktatási intézményei mellett számos európai felsőoktatási intézmény közt e világméretű kezdeményezés részese a Budapesti Műszaki Főiskola is. Természetesen az Egyesült Államok patinás egyetemei is szerepelnek az együttműködő iskolák listáján (Carnegie Mellon University, Cornell University, Georgia Institute of Technology, University of Michigan and University of Washington).

Az első kurzusok az idei év őszi szemeszterében kezdődnek, s az Intel több száz további egyetem bevonását tervezi a 2007-es, és az azt követő tanévekre.

„Az Intel támogatása a többmagos processzorokkal kapcsolatos oktatásban két okból is fontos – mondta Karsten Schwan, a Georgia Institute of Technology számítástechnikai főiskolájának professzora – először is a lehetőség, hogy első kézből informálódhatnak a legmodernebb technológiáról, és eszközökről mindig izgalmas hallgatók számára. Másodszor pedig az Intelhez hasonló cégek, melyek a jelenlegi kutatásokon túlmutató eredményekkel rendelkeznek, képesek feltárni a technológia szélesebb lehetőségeit.”

Bata László






Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.