Hirdetés

Hasznos kiegészítő extrém Skylake-tuninghoz



|

Távtartó készült a processzorról még a sapkát is leszedők számára.

Hirdetés

Kezdenek felpörögni az események az Intel Skylake körül, bár ez sajnos nem a chiptervező érdeme. A hivatalosan nem tuningolható processzorok órajelzárjának sikeres kikerülése után a hűtésre és moddingolásra szakosodott német Aqua Computer most hiánypótló kiegészítőt jelentett be a Skylake központi egységük extrém túlhajtására készülők számára.

Hirdetés


Az egyszerűen csak Spacer for Intel Skylake CPUs névre keresztelt termék egy 19 százalékos forgalmi adóval együtt 6,99 euróba kerülő kiegészítő, amellyel megerősíthetőek a sapkájuktól megszabadított Skylake processzorok. A központi egység tetején lévő sapkának két fő szerepe: egyrészt mechanikailag védi a CPU izgalmas részét, másrészt pedig némileg eloszlatja a működés során keletkező hőt a processzorhűtő teljes érintkező felületén.


Sajnos a sapkának köszönhetően csökken processzor hőleadási képessége, így egyes tuningosok leszedik, hogy a processzorhűtő közvetlenül érintkezhessen a CPU számításokat végző egységeivel. A fő problémát az jelenti, hogy a sapka eltávolításával némileg megbomlik a komplett szerkezet statikai egyensúlya, a hűtő által okozott terhelés a tervezettől eltérű arányban oszlik el a CPU-val érintkező felületen. A Spacerrel megoldható a gond, így megelőzhető a központi egység károsodása.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.