Hirdetés

Hat hónapja ügyvezető nélkül az AMD



|

Hosszú ideje nem sikerül pótolni a vállalat korábbi CEO-ját, Dirk Meyert.

Hirdetés

Az Acernek sikerült feltöltenie a megüresedett ügyvezetői posztját, vagy legalábbis kinevezni valakit, mint CEO-t. Az AMD-ről azonban nem mondható el ugyanez. A kaliforniai vállalat immáron több mint hat hónapja van ügyvezető nélkül. Normális esetben egy ilyen méretű cégnél nem jelent problémát, ha időbe telik új ügyvezetőt találni, azonban a hat hónap már kissé hosszúnak tekinthető.

 

A történet legironikusabb része, hogy az IT-piac történései úgy tűnik alátámasztják a véleménykülönbségek miatt távozott Dirk Meyer igazát, legalábbis bizonyos fokig. Dirk Meyer figyelmen kívül szerette volna hagyni a tabletőrületet, és az Intellel folytatott harcra fókuszálni, processzorok és grafikus kártyák terén egyaránt.

 

A vezetőség nem értett egyet, azonban mint kiderült, a nem ARM lapkával szerelt tabletek igen kevés eséllyel jelentek meg a piacon. Az irónia abban rejlik, hogy az AMD pénzügyileg javuló tendenciát mutat, ez pedig Meyer korábbi munkájának köszönhető (az idei első félévben két PC-s processzorcsaládot mutattak be, amelyek jó fogadtatásban részesültek). 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.