Hirdetés

Hat új Athlon II processzor az AMD kínálatában



|

A felfrissített kínálatban a két-, három- és négymagos központi egységek egyaránt helyet kaptak.

Hirdetés

A processzorgyártók, köztük kiemelten az AMD mindig nagy figyelmet szentelt az úgynevezett középkategóriás piaci szegmensnek, hiszen kedvező áruk végett az ide pozícionált termékek értékesíthetők a legnagyobb darabszámban. A kisebbik processzorgyártó Athlon II processzorai jelenleg is ezt a szegmenst képviselik és a piaci pozíció megtartása érdekében újult meg most ez a processzorcsalád.


Az új változatok legerősebb tagja a 45 nanométeres Propus magra épülő négymagos, 3 gigahertzen ketyegő Athlon II X4 640. A magonként 512 kilobájt másodszintű gyorítótárral ellátott AM3-as tokozású központi egység DDR2/DDR3 memóriákat támogat és fogyasztását 95 wattban, míg fogyasztó árát 122 dollárban határozta meg a gyártó.


A második négymagos modell az alacsony, mindössze 45 wattos fogyasztású, "e" (Energy Efficient) jelzéssel ellátott Ahlon II X4 610e, melynek órajele csak 2,4 gigahert, ára viszont 145 dollár, ami magasabb, mint az erősebb, ám nagyobb étvágyú 640-é.


Két új típus jelenik meg a hárommagos (X3) szegmensben is -- hasonlóan a négymagosokhoz egy normál és egy energiatakarékos. A Rana magos (ami gyakorlatilag megegyezik a Propus-szal csak egy mag tiltva van) Athlon II X3 445 3,1 gigahertzen működik és a magok számát leszámítva minden más technikai paraméter megegyezik a 640-essel, kivéve az árat, ami 122 helyett csak 87 dollár. Az energiatakarékos X3 415e órajele 2,5 gigahertz, más tekintetben nincs változtatás, várható ára 102 dollár.


Az alsóházat a Regor magra épülő kétmagos Athlon II X2-k képviselik, szintén két modellel. A nagyobb és drágább (76 dolláros) példány az AMD Athlon II X2 260, órajele 3,2 gigahertz, fogyasztása 65 watt, míg a 77 dollárt kóstáló energiatakarékos X2 245e 2,9 gigahertzes órajelen működik 45 wattos TDP fogyasztással -- mindkét processzor magonként 1 megabájt másodszintű gyorsítótárral rendelkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.