Hirdetés

Hatékonyabb lesz Windows 10 alatt a Skylake



|

Az őszi frissítéstől kezdve csökkenő fogyasztás és jobb teljesítmény várható.

Hirdetés

Váratlanul remek hír érkezett a már Skylake architektúrás Intel processzorral rendelkezők számára. A Windows 10 talán jövő hét kedden elérhetővé váló őszi frissítése (Threshold 2) már támogatja a központi egységeikben meglapuló Speed Shift megoldást, így a patch telepítése után csökkenhet az érintett CPU-k fogyasztása, továbbá növekedhet a teljesítményük.

Hirdetés


A Speed Shiftet nem tartotta eddig titokban az Intel, már a Skylake eredeti bemutatásakor beszélt róla a vállalat. Ettől függetlenül elfelejtődött a dolog, ugyanis ezt nem lehet egy sima driverfrissítéssel aktiválni, magának az operációs rendszernek kell támogatni.


A Speed Shift lényege, hogy az operációs rendszer helyett maga a processzor vezérli az órajelének és energiatakarékossággal kapcsolatos állapotainak automatikus állítgatását. Ennek hatására a központi egység a jelenleginél sokkal gyorsabban tud reagálni terhelés változásaira: rövidebb idő alatt megtörténnek az órajelváltások, csökken a belső késleltetés és fogyasztás. A Windows 10 patchétől kezdődően a Skylake processzorok nem lesznek "izmosabbak", csak a számítási teljesítményük kihasználhatósága nő.


Egyelőre nem világos, hogy a Speed Shift bekapcsolása mennyire lesz feltűnő a hétköznapokban. Ezen felül kíváncsiak vagyunk arra is, hogy a processzorok integrált grafikus vezérlőire milyen kihatással lesz az újítás, nőhet-e tőle játékok alatt a sebesség.


(Forrás: WinBeta)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.