Hirdetés

Hatmagos lesz az Apple következő processzora



|

A jövő évi iPhone és iPad készülékek lelke lesz az A10.

Hirdetés

Elsőre ugyan meglepőnek tűnik, de teljesen természetes, hogy ebben az időszakban már a következő iPhone-ok és iPadek fejlesztésén dolgozik az Apple. 

Hirdetés

Most az A10-es processzorról kerültek elő nagyon érdekes pletykák, amelyek komoly fejlődést jelenthetnek. Mint ismeretes, az iPhone 6S és 6S Plus A9-es processzora még mindig csak kétmagos, 1,8 GHz-es órajellel. 

Eközben a Qualcomm Snapdragon 810 és 808 nyolc-és hatmagos konfigurációban dolgozik.

Állítólag az Apple is beadja a derekát, és az eddigikkel szembemenve hatmagos megoldást akarnak kihozni az A10-ből. 

Egyelőre úgy néz ki, hogy a Samsung vagy a TSMC gyártja majd 14 vagy 10 nm-es technológiával. Szóba került az Intel is, de mivel ilyen projektet még nem kapott az Apple-től, ezért valószínűtlen partner lenne. 

A tippek szerint egy hatmagos ARM chippel az Apple még energiatakarékosabbá tehetné az iOS-es eszközeit. 

Miközben az Apple több magot akar, a Qualcomm négyre csökkentette ezeknek a számát a következő - Snapdragon 820 - csúcsmodellnél. A MediaTek Helio X20 eközben tízmagos megoldással kísérletezik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.