Hirdetés

Hatszor népszerűbb a Wii, mint a PlayStation 3



|

A Nintendo hatszor annyit ad el Wii konzoljából, mint amennyit a Sony a PlayStation 3-ból értékesíteni tud. A Wii-ből Japánban fél év alatt közel 3 millió fogyott.

Hirdetés

 

A legutóbbi felmérések szerint a Nintendo toronymagasan vezeti a konzolháborút. Az Enterbrain, amely Japánban követi a konzoleladásokat, legutóbbi statisztikájában közölte, hogy a Wii hatszor olyan népszerű, mint a PlayStation 3.

 

Japánban 270.974 Wii-t vásároltak június hónapban, azonban a PlayStation 3-ból "mindössze" 41.628 darab fogyott. Az Xbox 360 esetében még rosszabb a helyzet: a Microsoft konzoljából csak 17.616 darabra volt igény.

 

A Wii-t Japánban tavaly decemberben mutatták be - azóta 2,76 millió fogyott a Nintendo konzoljából, míg a 2006. novemberében piacra került PlayStation 3 eladási szintje az egymilliót sem érte el: 970.270-et értékesítettek eddig a Sony termékéből.

 

nintendo_wii.jpg

 

A Sony mindezek ellenére úgy véli, fordulhat a kocka. A vállalat a következő üzleti évben nagy bevételre számít, miután komoly nehézségeket követően sikerült helyreállniuk. A mostani üzleti évre 2,7 milliárd dolláros hasznot vár a cég.

 

További problémának tartják azonban az elemzők, hogy a PlayStation 3-ra nem jelentek meg külön olyan egyedi, nagy címek, amelyek a konzol kiválóságát igazolnák. A rajongók továbbra is várnak az olyan játékokra, mint a Metal Gear Solid, a Killzone 2, vagy a Grand Turismo sorozat legújabb része.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.