Hirdetés

HD DVD után: Blu-ray lejátszók a Toshibától



|

Már lehetett sejteni, mostanra azonban hivatalossá vált: a HD DVD atyja Blu-ray-re vált.

Hirdetés

 

Mint ismert, a Toshiba óriási veszteséget könyvelt el a HD DVD bukásával, körülbelül egy milliárd dollárt veszített a formátumháborúban a japán gyártó. Később Full HD-re felkonvertálós DVD-lejátszókkal próbálkoztak a Blu-ray-jel szemben, azonban már csak idő kérdése volt, mikor váltanak a Sony formátumára.

 

Korábban elképzelhetetlennek tűnt, egy ideje viszont már lehetett gyanítani, hogy a Toshiba Blu-ray-lejátszókat szeretne a piacra dobni. Ez most hivatalossá vált.

 

A két évig tartó formátumháború után a Toshiba tagsági engedélyt kért a Blu-ray Disc Associationtől (BDA), hogy a jövőben ők is készíthessenek Blu-ray formátumot használó eszközöket.

 

Sajnos a Toshiba sem konkrét készülékekről nem ejtett szót, sem ezek várható megjelenési idejéről. Annyit azért lehet gyanítani, hogy elsőként asztali Blu-ray-lejátszókat és notebook-kiegészítőket kívánnak majd gyártani. 

 

toshiba-blu-ray-player.jpg
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.