Hirdetés

HD felbontású kép hagyományos DVD-filmből



|

A Toshiba új technológiát jelentett be, mellyel állításuk szerint a 480 soros felbontású DVD-filmből HD kép állítható elő.

Hirdetés

 

A Toshiba hivatalosan is bemutatta új DVD-lejátszóját, amelyről még május végén hallhattunk, mint lehetséges Blu-ray-riválisról, a HD DVD után.

 

Az XD-E500 névre keresztelt lejátszó a gyártó eXtended Detail Enhancement technológiáját alkalmazza (az angol, megnövelt részletesség kifejezésből), amely képes a hordozón található adott felbontást felkonvertálni.

 

A feljavított kép eredményeként a Toshiba hidat remél a normál DVD-k és a Blu-ray között. Az XDE képes a DVD képét egészen 1080p-ig javítani - állítja a Toshiba szóvivője.
Persze gyorsan leszögezik azt is, hogy ezzel nem kapunk valódi HD képet (mint például egy Blu-ray mozi lejátszásakor), de az eredmény igen közel van hozzá.

 

Az első tesztek kétkedésre adnak okot a 150 dolláros (körülbelül 24 000 forintos) eszközzel kapcsolatban, azonban az vitathatatlan, hogy finoman, de észrevehetően élesíti a képet az XD-E500.

 

Egy 480i/p-s filmet egyébként 1080p/24 fps-re is képes felkonvertálni a lejátszó.

 

 

tosh-xde.jpg

 

 

Bár nem ad valódi HD képet a javító eljárás, sok embert meggyőzhet arról, hogy inkább egy ilyen készülékbe ruházzon be, minthogy a teljes, évek alatt felhalmozott DVD-filmtárát elképesztő költséggel Blu-ray lemezekre cserélje le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.