Hirdetés

HD műsorhoz HD tévétunert!



|

Hazánkban is sorra indulnak a HD minőségű tévészolgáltatások, de nem mindegyikhez jár majd merevlemezes set-top box. A Hauppauge HD PVR hivatott pótolni a hiányt.

Hirdetés

hd_pvr_front_large.jpg

A világ első olyan nagy felbontású videofelvevőjeként aposztrofálja készülékét a Hauppauge, mely képes valós időben H.264 formátumban felvenni akár 1080i soros adást is. Komponens video (YcrCb) bemenetről rögzíti kábeltévés vagy szatellit vevőegységek HD minőségű jelét, a csatorna váltást pedig egy infra jeltovábbítóval (IR blaster) oldja meg. AAC vagy Dolby Digital formátumban kerül rögzítésre az adás hangja. Az előlapon kompozit video és S-Video bemenet is található régebbi VHS felvételeink digitalizálásához.

 

hd_pvr_rear_large.jpg

 

A készülék önállóan, hardveresen végzi a HD anyagok kódolását, azonban háttértárral nem rendelkezik. Egy erősebb, két magos CPU-val ellátott pécét igényel, melyhez USB 2.0-án keresztül kapcsolódik, a rögzítés annak merevlemezére történik. A mellékelt AcrSoft Totalmedia szoftverekkel más formátumba konvertálhatjuk, szerkeszthetjük és albumokba rendezhetjük a nagyfelbontású videókat, ez igényli leginkább a nagy processzorteljesítményt. A több gyártó által is használt, kvázi szabványos AVCHD formátumban kerülnek a merevlemezre a felvételek, melyekből számítógépen Blu-ray albumokat égethetünk DVD médiára. (Egy egyrétegű DVD lemezre két órányi MPEG-4 kódolású, nagy felbontású film fér fel.)

 

A digitális és szatellit tévészolgáltatások egyedi set-top box hardverekhez kötődnek, így ezeken a hagyományos tévétunerekkel nem megoldható a csatornaváltás. A HD PVR az infra jeltovábbítóval kiküszöböli ezt a problémát, emellett a hardveres tömörítéssel zökkenőmentes felvételt biztosíthat, nem terhelve végletekig a pécét.

 

Sajnos egyelőre csak a cég amerikai weblapján látható a termék, ami 250 USD fejében vásárolható meg, Európában még nem reklámozzák. HD felvételhez mindenképpen olyan set-top box készüléket igényel, melyből kinyerhető komponens videojel 720p vagy 1080i felbontásban, sajnos HDMI bemenetet nem tartalmaz. Reméljük belátható időn belül tesztlaborunkban üdvözölhetjük a jelenleg talán legfejlettebb tévétunert, akkor majd többet és biztosat mondhatunk működésének részleteiről.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.