Hirdetés

HDD-krízis: világrekord bevétel a kétszereplős piacon



|

A természeti katasztrófából végül óriási nyereséget kovácsolt a Western Digital és a Seagate is.

Hirdetés

A 2011. év végi áradások miatt a legtöbb HDD-gyártó és a beszállítóik megbénultak. Míg a Western Digitalt komolyabban érintette az ügy, a Seagate-nek csupán kisebb alkatrészkészlettel kellett szembenéznie. Bár azt hinnénk, a szerencsétlenség hatására az eladások és a bevételek is hatalmasat csökkentek, ennek pont az ellenkezője történt.

 

A merevlemezek árai a három-négyszeresére emelkedtek a korábbiaknak, bár hivatalosan ez az érték csak 10 százalék volt. Mivel az elemzők és a cégek állandóan azt hangoztatták, hogy a készlethiány sokáig tart majd, ezért a vállalatok és a magánszemélyek félelmükben egyaránt alaposan bevásároltak HDD-kből. Mindennek az eredménye óriási bevétel lett a kétszereplős piacon, amelyet most az IHS iSuppli is megerősített.

 

2012. első negyedévében a HDD-piac árbevétele világrekordot állított fel, és még az árvíz előtti értéket is túlszárnyalta. Az idei első három hónap 9,6 milliárd dolláros bevételt hozott, noha az árvíz előtti 174 millió helyett csak 145 millió HDD-t szállítottak le. A gyártáskapacitás hamarosan a maximumra áll vissza, az árcédulákat azonban senki nem küldi fogyókúrára. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.