Hirdetés

HDMI után DisplayPort



|

Hamarosan egy új digitális csatlakozótípus jelenik meg a HDMI mellett.

Hirdetés

A HDMI-hez hasonlóan a DisplayPortot is a nagyfelbontású videók hang- és képátviteléhez tervezte a VESA (Video Electronics Standards Association). Sokak számára úgy tűnhet, hogy az új csatlakozótípus elkésett a HDMI-hez képest, pláne, hogy a felkínált funkciók részben megegyeznek.

 

displayport.jpg

 A DisplayPort...

 

A DisplayPort kétirányú valósít meg, a rendelkezésre álló nagy sávszélesség nyolc darab 24-bites audiocsatorna továbbítására mellett több nagyfelbontású képjel átvitelére alkalmas (multi-monitor támogatás), illetve egy dedikált kiegészítő kapcsolat is rendelkezésre áll egyéb egységek jeltovábbítására -- mikrofon, kiegészítő I/O panelek stb. Természetesen a DisplayPort is támogatja a jogvédelem szempontjából fontos másolásvédelmi eljárásokat, tehát ebben nem különbözik a HDMI-től.

 

 

hdmi_conn_k.jpg

...és a HDMI.

 

 

Információk szerint az NVIDIA jövő év elején dobja piacra első DisplayPort kimenetettel szerelt kártyáját, míg az AMD már elkészült a sajátjával. A Radeon HD3670-en bemutatkozó DisplayPort mellett a HDMI és DVI-I kimenet is helyet kap a kártyán, ezzel biztosítva a széleskörű kompatilibilitást. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.