Hirdetés

Héliummal töltött merevlemez a WD-től



|

A technikával növelhető a meghajtók kapacitása és élettartama.

Hirdetés

A Western Digital tulajdonában lévő HGST vélhetően remek hírrel szolgált a brutális adatkapacitást igénylő vállatok számára, ugyanis a mai napon elérhetővé vált az első levegő helyett héliummal töltött merevlemeze. A 3,5 hüvelykes Ultrastar He(6) modell 6 terabájt helyet képes biztosítani.

Hirdetés


A háttértár héliummal való feltöltése komoly előrelépés a merevlemezek terén, hiszen a levegőnél hétszer ritkább anyaggal jelentősen csökkenthető a működés közbeni belső légellenállás. Ennek hatására kevesebb hő termelődik, csökken a fogyasztás, nő az író-olvasó fejek pontossága, továbbá több tányért lehet beépíteni.


A sajtóközlemény alapján a 640 grammot nyomó termékbe összesen 7 tányér került, a 4 terabájtos versenytársaihoz képest működés közben 4-5 fokkal hűvösebb, tétlen állapotban 23 százalékkal kevesebbet fogyaszt, továbbá 49 százalékkal magasabb a watt / terabájt aránya.


Egyelőre nem tisztázott, hogy a héliummal töltött merevlemezek mikor jelenhetnek meg a fogyasztói piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.