Hirdetés

Helymeghatározó fotósoknak



|

Ismét ötletes megoldás a Sony-tól, ezúttal a rendszerezésben segítenek.

Hirdetés

A GPS-CS1 tulajdonképpen egy önálló helymeghatározó egység, ami a Picture Motion Browser (PMB) nevű szoftverrel együttműködve képeinket egy virtuális térképre illeszthetjük.

A GPS-CS1 nagyjából 9 centiméter hosszú, tizenkét csatornás készülék a fényképezőgéptől teljesen függetlenül működik. Önálló tápellátással rendelkezik és a hozzáadott karabiner segítségével rögzítése sem probléma. Bekapcsolás után rögzíti a koordinátákat, amelyeket később segédprogramjával olvashatunk ki belőle. Az így nyert adatokat párosítja a képekből nyert információval és akár a Google Maps-ben is elhelyezhetjük fotóinkat.


A PMB-t júliustól minden fényképezőjéhez és videó kamerájához mellékeli a Sony. A hírek szerint ősztől forgalomba kerülő GPS-CS1 ára 150 dollár, azaz nagyjából harminckétezer forint lesz.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.