Hirdetés

Hibás PS2 adaptereket hív vissza a Sony



|

Hirdetés

A visszahívás oka a túlmelegedés. A cég azt ajánlja, ne használjuk az adaptert, hanem mindenképp cseréltessük ki. Amerikában eddig 38 bejelentés érkezett túlmelegedésről: ebből 19 esetben az adatper egyszerűen szétolvadt, négy esetben nagyobb anyagi kár is keletkezett, sőt, két szerkezet ki is gyulladt. Beszámoltak egy áramütéses balesetről is.

"Nem minden AC adapter hibás, de nem lehet biztonsággal megállapítani, pontosan melyik szériák okozhatnak rendellenességeket. Így aztán vásárlóink biztonsága érdekében inkább mindet visszahívjuk" - mondta Nanako Kato szóvivő Tokióban.

Észak-Amerikában az intézkedések mintegy 960 ezer SCPH-70011 és SCPH-70012 típusú PS2 konzolt érintenek. A hibás adapterek a 2004. augusztusa és decembere között lettek legyártva. Ez fel is van tüntetve a készüléken, a sorozatszám pedig "F3"-mal kezdődik minden ilyen esetben. Az Európába szállított kérdéses szériák a SCPH-70002, SCPH-70003 és SCPH-70004 modellek, melyek összesen mintegy 2,3 millió darabot tesznek ki. Ezeket ugyanabban az időszakban gyártották, de a modellkódjuk "HP-AT048H03".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.