Hirdetés

Hibavadász programot indít az amerikai sereg



|

A techcégek mintájára fizetnének a sérülékenységek feltárásáért.

Hirdetés

Az Egyesült Államok szárazföldi haderőért felelős minisztere pénteken bejelentette, hogy a közismert techcégekhez hasonlóan hibavadász programot fog indítani a hadsereg. A "Hack the Army" kezdeményezés célja a hadsereg kiberbiztonságának növelése, Eric Fanning szerint ugyanis nyilvánvaló, hogy az eddig megszokott procedúrák keretében nem lehetséges hatékonyan reagálni az informatikai infrastruktúráikat fenyegető veszélyekre.


Hirdetés


A kezdeményezésben alanyi alapon csak a meglévő katonai személyzet és a kormányzati alkalmazottak vehetnek részt, rajtuk kívül csak az egészet lebonyolító biztonsági cég által meghívott külsős hackerek próbálhatják feltörni a célpontokat. Első körben toborzással kapcsolatos webhelyeket és adatbázisokat kell majd górcső alá venniük a résztvevőknek, a feladatuk az újoncok és a meglévő katonai személyzet személyes információinak "ellopása" lesz.


(Forrás: Wired | Nyitókép: Fort Rucker)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.