Hirdetés

Hibrid GeForce kártya készül a Galaxy műhelyében



|

Nem hétköznapi dupla GPU-s GTX 470 készül a gyártónál - dupla GPU, kicsit másképp.

Hirdetés

A tegnapi nap folyamán már hírül adtuk, hogy a Galaxy standján felbukkant a dupla GPU-s NVIDIA GTX 470, azonban most egy újabb érdekesség látott napvilágot, szintén a 470-nel kapcsolatban, sőt, a téma ismét a dupla GPU. A különlegesség azonban most nem abból áll, hogy két egyforma GPU dolgozik egy kártyán, hanem két különböző -- jelen esetben egy 448 CUDA feldolgozó egységgel ellátott GTX 470 és egy 96 feldolgozót tartalmazó GT 240. Előbbi a felelős képi megjelenítéséért, pontosabban az ahhoz kapcsolódó számítások elvégzéséért, míg az utóbbi a PhysX számításokért felelős.
Hozzá kell tennünk, hogy nem a Galaxy az első gyártó, amely ezt a módszert alkalmazza, a szintén különlegességeiről híres EVGA korábban már készített hasonló kártyát (EVGA GeForce GTX 275 CO-OP PhysX Edition), melyen egy GTX 275 mellett egy GTS 250 "szív" dobogott, hasonló munkamegosztás mellett.

 


 

A felhizlalt kék NYÁK-ra ültetett 40 nanométeres GT215 és GF100 GPU-k mellett a plusz PCIe sáv végett egy NVIDIA NF200 lapka is helyet kapott. Természetesen a GPU-k számára külön-külön memóriaterület áll rendelkezésre: 1280 megabájt GDDR5 a GTX 470 számára és további 512 megabájt a GT 240-nek.


A kártyán dupla DVI és HDMI kimenet található, ezen felül megtalálhatók az SLI-hez szükséges csatlakozók és a plusz áramfelvételhez szükséges 8+6 tűs PCIe tápcsatlakozók is.


A kártya áráról és megjelenési dátumáról a gyártó nem kívánt nyilatkozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.