Hirdetés

Hibrid HDD-k a Seagate-től



|

A gyártó az SSHD nevet választotta az alternatív adattárolóknak.

Hirdetés

Bár a Seagate egyelőre nincs nehéz helyzetben, hiszen a Western Digital mellett a másik egyeduralkodóról van szó a merevlemezek piacán, a hagyományos HDD-k ideje sokak szerint egyre közelebb kerül a végéhez, így pedig a Seagate is rákényszerül arra, hogy alternatív megoldásokkal is versenybe szálljon. Ilyenek a csökkenő eladásokat talán majd kompenzáló hibrid adattárolók is.

A hibrid merevlemezeknek a Seagate külön nevet is adott, úgy döntöttek ugyanis, hogy SSHD-ként (solid state hybrid drives) hivatkoznak ezekre az adattárolókra. A most bemutatkozott SSHD-k között a méretben legnagyobb változat a hagyományos, asztali gépekbe szánt verzió. Ezt követi a "sima", notebookokba szánt modell, majd a 7 milliméter vékony SSHD jön a sorban.

Az eszközök teljesítményét az integrált NAND Flash lapkák segítik. Ezeknek köszönhetően az ilyen meghajtókra telepített rendszerek akár 30 vagy 40 százalékos teljesítményjavulással is dolgozhatnak, kis szerencsével.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.