Hirdetés

Hibrid hűtésű GTX 1060 az Inno3D jóvoltából



|

Nem teljesen világos, hogy miért volt szükség a prémium rendszerre.

Hirdetés

Sorban mutatkoznak be az elmúlt hónapokban bejelentett videokártyák különleges kialakítású változatai. Ezek vagy nagyon praktikusak, vagy kifejezetten nem: előbbire jó például az egyslotos XFX Radeon RX 460, míg az utóbbi kategória királya jelenleg a Colorful négy bővítőhelyet igénylő GeForce GTX 1080-asa.


Hirdetés


Az Inno3D által most bejelentett iChill GTX 1060 Black praktikusság szempontjából valahol a kettő között található, azaz nem totálisan elborult a koncepciója, csak nem teljesen világos, hogy mennyi értelme van. A kártya érdekességét a hibrid hűtési rendszere jelenti: a VRM és DRAM hűtéséről egy 70 mm-es ventilátor gondoskodik, a GPU-t pedig 120 × 120 mm-es radiátorral szerelt folyadékhűtő tartja hűvösen. Sejthetően kapott némi gyári tuningot a termék: a grafikus processzor 1569 - 1784 MHz, míg a 6 GB GDDR5 memória 8,2 GHz-es effektív órajelen működik.


A problémát természetesen az jelenti, hogy igazából semmi szükség sincs ilyen komoly hűtési rendszerre. Könnyen elképzelhető, hogy a relatíve túlkomplikált hűtés ellenére is jelentősen kedvezőbb árú lesz egy "olcsó" GTX 1070-nél, viszont a folyadékhűtésnek köszönhetően sok helyet foglal a házban, egy csendes működésre optimalizált léghűtésű GTX 1060-assal végső soron jobban járhatnak a vásárlók. Az árazás mellett az Inno3D egyelőre a kártya piacra kerülésének idejéről sem beszélt.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.