Hirdetés

Hibrid meghajtók a Toshibától



|

Egyelőre nem sikerül különösebb bravúrt felmutatnia a japán gyártónak.

Hirdetés

A Toshiba két új hibrid meghajtót mutatott be, amelyek 2,5 hüvelykesek, és SLC NAND memóriával egészültek ki. Bár a Toshibának a Seagate és a Western Digital riválisaként kellene működnie, az új adattárolók specifikáció nem túl biztatóak, és vélhetően a teljesítményük sem az.

 

Az Intel és a WD korábban egyaránt arra a megállapításra jutott, hogy a hibrid meghajtók kellően jó teljesítményéhez a mágneses tárolókapacitás és a NAND buffer aránya maximum 20:1 lehet (ebben az esetben egy 1 TB-os HDD mellé legalább 52 GB flash memória társul). A Toshiba ezt az elképzelést nem követte, és bár SLC NAND buffert alkalmaz; amely megbízhatóbb az MLC-nél és a TLC-nél, a mennyiséggel probléma lehet, ugyanis az mindössze 8 GB.

 

Az MQ01ABD075H 750 gigabájt tárhelyet kínál, míg az MQ01ABD100H 1 terabájtot. A gyorsaságnak szintén nem kedvez, hogy a HDD-k csak 5400-as percenkénti fordulaton dolgoznak. Az ultrabookok és tabletek korában további meglepő adat, hogy a visszafogott kapacitás és a 2,5 hüvelykes méret egy vastag, 9 milliméteres kialakítás társul, szemben az egyre gyakoribb 7 és 5 milliméteres meghajtókkal.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.