Hirdetés

Hibrid tárolók a Seagate-től



|

Fél éven belül a boltok polcain láthatjuk az első flash alapú winchestereket.

Hirdetés

A Windows Vista számos funkciója között szerepel az újfajta, kombinált működésű merevlemezek támogatása is. Ezek az eszközök egyszerre tartalmazzák a régi, jól bevált mágnestányért, valamint napjaink modern eszközét, a flash memóriát. Utóbbi alkalmazásával több száz megabájtos, vagy akár gigabájtos nagyságrendű, nagysebességű tárhelyhez jut a felhasználó. Ez - a puszta méretből fakadó előnyök mellett - azért hasznos, mert a megfelelő algoritmusok felhasználásával még tovább lehet csökkenteni majd a Windows Vista betöltési idejét, mivel az új operációs rendszer eleve erre a gyors tárolóhelyre rakja a betöléséhez szükséges adatokat.

A Seagate először a noteszgépek piacát kívánja megcélozni; első hibrid merevlemezük a Momentus PSD lesz (Power-Saving Drive, energiatakarékos meghajtó). A gyártó ígérete szerint ilyen jellegű háttértár használatával akár 5-15 százalékkal is megnövekedhet az egy töltéssel elérhető üzemidő, a sebességről nem is beszélve. Az asztali termékek megjelenéséről és az árazásról egyelőre nincs konkrét információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.