Hirdetés

Hihetetlenül olcsóak a memóriák



|

Egy 4 gigabájtos DDR3-as modul ára már kevesebb mint 16 dollár. A gyártók úgy döntöttek, stratégiát váltanak.

Hirdetés

Az online áruházakban egyre olcsóbbak a memóriamodulok - a DRAMeXchange elemzései szerint egy 4 gigabájtos, DDR3-as modell ára mindössze 15,75 dollár. Ez azt jelenti, hogy egy 2 gigabites lapka, amiből a termékek felépülnek, 0,83 dollárba kerül. Ez alig magasabb a gyártási költségnél, sőt, néhány gyártó profit nélkül árulja a lapkáit, egyesek pedig még a gyártásköltségnél is olcsóbban szállítanak. 

 

Az előbbiek fényében nem csoda, hogy egyre kevesebb cég marad a szektorban, és, hogy a piacvezetők számára is nehezebb a helyzet - elég csupán az Elpidára gondolnunk. A cégek jelenleg bármit is próbálnak, az nem működik. A több mint két éve tartó válságon a modulok sebesség- és kapacitásnövelése sem segített, továbbá a technológiák fejlesztése sem javított a helyzeten. A felhasználók a jobb termékek ellenére sem vásárolnak új memóriákat.

 

Bár a Windows 8 okozhat átmeneti erősödést a piacon, a gyártók mégis úgy döntöttek, stratégiát váltanak: a gyártáseljárások fejlesztésére jóval kevesebbet fordítanak majd, ami közvetlenül azt okozza majd, hogy a memóriák közel sem fejlődnek majd annyit, mint az elmúlt években.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.