Hirdetés

HIS Radeon HD2900 XT - Csendes gyilkos?



|

Először nyílt lehetőségünk szemügyre venni külső gyártótól származó R600 kártyát.

Hirdetés

Az elsősorban csendes grafikus kártyáiról nevezetes gyártó R600-asát a szokásosnál kicsit jobban vártuk: kiváncsiak voltunk, hogy a zajterhelés szempontjából nem túl előnyös BBA - Built By ATI - HD2900 XT-hez képest mennyit sikerült előrelépni.

A közepes méretű dobozban számos hasznos ketyere bújik meg: HDMI-átalakítót, DVI-VGA átalakítókat, komponens kábeleket, VIVO kábeleket valamint belső CrossFire hidat is kapunk. Ne feledkezzünk meg a meghajtóprogram lemezéről sem, valamint az ingyenes Black Box mellékletről: hasonlóan a régebbi ATI kártyákhoz, itt is egy Valve STEAM kuponról van szó, amellyel ezúttal a Half Life 2 Episode Two-t, a Portalt, valamint a Team Fortress 2-t lehet letölteni.

 

his2900.jpg

 

Némiképp csalódást okozott, hogy maga a grafikus kártya - a HIS matricát leszámítva - egy az egyben úgy néz ki, mint az előzőleg általunk tesztelt gyári modell. Kétségeink azonban szertefoszlottak, amikor bekapcsolva terhelés alá helyeztük. Meglepő módon sokkal csendesebb játék közben és Windows asztal nézegetése közben egyaránt. Teljesítményben nincs eltérés, de nem is vártuk - rendkívül örültünk viszont annak, hogy a szörnyű zaj csökkentése ezúttal sem volt lehetetlen feladat a HIS számára.

 

hd29002.jpg

 

his_hd2900test.jpg

 

Értékelés:

HIS Radeon HD2900 XT

Előny: A gyárihoz képest jóval csendesebb működés

Hátrány: Még mindig sokat fogyaszt

Teljesítmény: 82

Szolgáltatás: 91

Ár/Érték: 86

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.