Hirdetés

Hitachi: 500 GB-os, 7 milliméter vastag HDD



|

A Travelstar Z5K500 széria 7 milliméter vastag, 2,5 hüvelykes merevlemezekkel bővült.

Hirdetés

A Hitachi a 3 terabájtos merevlemezei után egy újabb különleges megoldással állt elő a merevlemezek piacán. A gyártó ezúttal a kicsi, illetve a vékony jelzőt vette figyelembe, és bemutatta a Travelstar Z5K500 szériát, amely 250, 320 és 500 gigabájtos méretekben lesz elérhető.

 

A sorozat különlegessége, hogy a 2,5 hüvelykes HDD-k mindössze 7 milliméteres vastagok. Az egytányéros merevlemezek 5400 percenkénti fordulaton dolgoznak, a cache memória mérete 8 MB. A 3 gigabit per másodperces SATA interfészt használó adattárolók 1,8 wattot fogyasztanak olvasás és írás közben.

 

A keresés közben 2,1 Bel zajt kibocsátó merevlemezek támogatják az Advanced Format technológiát (4K-s szektorok), és már ebben a hónapban kaphatóak lesznek. Az 500 gigabájtos változat egyébként a későbbiekben, 2011 elején bemutatkozó G-Technology G-Drive vékony, hordozható adattárolójának az alapját adja majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.